Logga in

Rapport från Borlänge TourI helgen avgjordes vad som troligen är den största MTB XC-tävlingen vi årligen har i Sverige vid sidan om SM. Tre dagar med tre etapper. Prolog (XCT) , XCO och avslutningsvis ett criterium (XCC). Snabbast totaltid vinner i alla klasser. Lite bonussekunder delas även ut vilket spetsar till tävlingen lite extra! Över 350 deltagare stod på startlinjen detta år. Störst var klasserna på ungdomssidan och störst var P15-16 med 51 cyklister som slutförde alla tre etapper.
MTB Täby hade i år 13 deltagare till start och i D50 var vår egen världsmästarinna med! Maria Sedemark, som ju även var titelförsvarare i Borlänge, slutade på andra plats efter tre dagars race! Tävlingen om den fräckaste tröjan tog hon hem på KO!

Helgens seger tog Vilhelm Ohlsson idag när han vann H30 racet och avslutade helgen på bästa möjliga sätt! Totalt hamnade Ville på en andraplats i sammandraget!


H40 gubbarna, Fredrik Silvén och Magnus Wiking kämpade tappert men med Palmbergs, Mårds och Töjrens på startlinje är det tufft redan från start. 

Ungdomarna gjorde verkligen superfina insatser! I F10-12 hade vi Tilde Lindström med oss. Tilde som var på sin första Tour imponerade på alla och bäst gick det idag då hon kom in på en superfin trettonde plats bland de 22 tjejerna som slutförde loppet. Verkligen bra kört!! I F13-14 hade vi Lidingöloppssegrarinnan Kajsa Eneroth med. Med några färska stygn i vaden efter torsdagens olycka så var väl förväntningarna lite nedskruvade. Kajsa körde dock på i vanlig stil och hamnade på en mycket vass sjunde plats totalt bara sekunder från sjätte plats och en och en halv minut från fjärde. Även för Kajsa gick det bäst idag då hon länge hängde med de allra bästa i sin klass och slutade sexa efter en spurtstrid mot totalfyran Lia Jernhagen från Sundsvall.

I P10-12, där 48 cyklister genomförde samtliga etapper, mönstrade MTB Täby 3 deltagare. Olle Johnsson, som hade det lite kämpigt idag med mekaniskt strul, slutade ändå som bästa smurf i klassen på en 13e plats. Några retfulla sekunder från tionde platsen. Ytterligare ett par sekunder bakom Olle hade vi Erik Ekman på den fjortondeplatsen. Lukas Agnevik körde jättebra och krigade sig in på den övre halvan med sin 23e plats! 

I P13-14 lyckades vi få in tre av våra cyklister på topp 15! Två av de dessutom förstaårs 13-14! Jämnast och starkast var Jonathan Franzén som med platssiffrorna 13-10-11 placerade sig på en mycket fin elfte plats totalt! Fabian Birgersson kom in på en total fjortondeplats och Joel Warrén slutade som femtonde cyklist av de 45 som slutförde loppet. Joel som under helgen känt sig hängig och förkyld något som tyvärr även drabbade Anton Wiking som ändå slutförde alla tre etapper och till slut kämpade till sig en 32a plats totalt!

En helt underbar helg med massor med positiva möten och massor med tid tillsammans! Kanske var vi vinnare som mest när vi var på äventyrsbadet tillsammans efter tävlingarna på lördagen eller var det när vi åt middagarna ihop, eller när vi morgontrötta åt frukost eller när vi jublade åt varandra under prisutdelningarna eller när vi hejade på varandra under tävlingarna! 

Jag är så glad och stolt över att få vara med alla dessa underbara cyklister som vi har i klubben!