Logga in

Pallplaceringarna haglar in!

Racerapport Västerås XC

Återigen kul att se vilken bredd vi har i klubben, med startande i de flesta klasserna i dagens Västerås XC. MTB Täby hade nästan lika många startande som arrangörsklubben Västerås CK.Totalt hade MTB Täby fyra pallplatser på dagens race och massor av fina prestationer.
Först ut var P10-12 där det var full fart från början och Joel Warrén tog täten ut på första varvet. Tyvärr var det en liten incident på startloopen och Olle Johnsson
tvingades byta loppet. Duktiga Gabriel Narkiniemi från Norberg CK körde ikapp Joel ute på första varvet och de två fick en lucka till det övriga fältet. Joel tappade lite på
slutet men kom i mål som klar 2:a och dagens första pallplats.


Bakom dessa var det hårda strider om placeringarna i det 19 man stora fältet och vi bjöds på en spännande spurtstrid mellan Anton Wiking och Jonathan Fransén i striden om 6:e och 7:e plats där Jonathan gjorde en fin fin sista kurva och kunde gå om precis innan mållinjen. 

Gustav  Eriksson och Philip Bergling slutade 13:e respektive 15:e i solskenet. Mycket fin start på dagen.

Nästa gäng på startlinjen var Nybörjarklasserna och där bjöds vi på dagens snyggaste omkörning när Agnes Bergling tog en innerkurva och knep 3 placeringar i ett svep strax före upploppet. Grymt!Efter en paus och testkörning av den långa banan var det dags för seniorklasserna samt F/P13-14  och uppåt. Här gjorde Lukas Rörfors ett kanonrace i P13-14 och rullade in på en 3:e plats. Stort grattis Lukas!
I Elitklassen så hade inte Ville det rätta trycket i benen enligt egen utsago men han bjöd på häftiga spårval ute i terrängen och det syntes att han trivdes bra på den tekniska banan och slutade 3:a.I D50-klassen var Maria Sedemark ensam startande men hon visade god form och slog flera duktiga tjejer och killar i andra klasser som startade samtidigt!

Summerat så blev det hela 4:a pallplatser i solskenet i Västerås och stort tack till Västerås CK för ett toppenarrangemang!